045 - 20 11 228

"Het geeft me rust
nu ik weet dat ik niet te veel betaal"

Betaal ik teveel? Kan ik besparen …
en waarop dan? Moet ik over op duurzame energie?
Hoe zit die ingewikkelde rekening eigenlijk in elkaar?

Eindelijk duidelijkheid

Uw energierekening bestaat uit diverse onderdelen, die op uw nota vermeld staan. Ondanks de bestaande richtlijnen kan iedere energieleverancier nog wel zelf bepalen hoe zijn rekening eruitziet, wat wellicht het inzicht nog wat moeilijker maakt. Maar globaal is uw rekening onderverdeeld in:

  • Leveringskosten, zoals o.a. verbruikskosten, vastrecht en toeslagen
  • Netbeheerkosten, zoals o.a. aansluitkosten, capaciteitstarief, dienstverlening en meterhuur
  • Belastingen en heffingen, o.a. btw, energiebelasting, opslag duurzame energie
  • Overige kosten, zoals administratiekosten

Uw energierekening

Uw energierekening bestaat dus uit diverse onderdelen. De leveringskosten zijn variabel, want die hebben te maken hebben met de keuze van uw energieleverancier. Netbeheerkosten en belastingen zijn daarentegen onafhankelijk van leverancierskeuze. De factor 'belasting' wordt hierbij steeds groter en bedraagt inmiddels bijna de helft van de energierekening.
Direct kosten besparen kan dus bv. via energiebesparing, hiermee haal je leveringskosten en belasting omlaag, maar er zijn nog meer mogelijkheden om uw energiehuishouding te optimaliseren. Daarbij zien we ook nog vaak dat offerte en afrekening van de aanbieder niet helemaal op elkaar aansluiten.
Laat ons eens kijken naar uw situatie en krijg eindelijk … DUIDELIJKHEID!

"ÉÉn telefoontje
en de rest ging vanzelf"

Neem nu contact op

Energie is meer dan een aansluiting!

Sluipverbruik, aansluitwaarde, capaciteit, piekvermogen; allemaal kreten die te maken hebben met uw energieverbruik. Korte uitleg? Aansluitwaardes geven het wattage weer dat uw apparatuur verbruikt. Het sluipverbruik (‘lekkende’ elektriciteit) zit hem bijvoorbeeld in de stand-by knop van uw tv. De capaciteit gaat over de doorlaatwaarde die bepaalt hoeveel gas of stroom door uw aansluiting kan.
De kosten zijn afhankelijk van de capaciteit van uw aansluiting. Het piekvermogen bepaalt de hoeveelheid stroom die een omvormer kan leveren gedurende korte periodes, bijvoorbeeld bij het opstarten van elektrische motoren. En dan hebben we het nog niet gehad over duurzame energie! Veel variabelen dus, die wij als De onafhankelijke energie adviseur voor u zonneklaar kunnen uitleggen en inpassen in uw persoonlijke bedrijfssituatie. Zoals gezegd, wij geven … EINDELIJK DUIDDELIJKHEDI!

Clusteren energiebelasting

Veel bedrijven, vooral grootverbruikers, hebben meer dan één energie-aansluiting. Dit betekent dat u mogelijk in aanmerking komt om de energiebelasting (WOZ-beschikking) te clusteren. Dit kan misschien al snel duizenden euro’s per jaar aan energiebelasting schelen!

De  energiebelasting is gestaffeld en op het moment dat energieaansluitingen op papier samengevoegd kunnen worden, betekent dat, dat u maar één keer de duurste staffels van energiebelasting hoeft te betalen. En hoewel het clusteren en terugvorderen van energiebelasting best een complexe materie is, loont het vaak wel. Maar daarvoor hebt u dan uw onafhankelijke energie bedrijfsadviseur!! Wij nemen deze complexe materie volledig voor u uit handen en zorgen dat u niet onnodig (te)veel betaalt aan energiebelasting!

Eindelijk duidelijkheid

Dit alles maakt wel duidelijk dat energieverbruik, -kosten en -besparing van veel factoren afhankelijk is.
Maar wat voor ons, als onafhankelijke energie bedrijfsadviseur het belangrijkste is, is dat we u - in begrijpelijke taal - eindelijk duidelijkheid kunnen geven over deze brei van factoren, regels en mogelijkheden, en vooral; wat zijn specifiek voor u en uw bedrijf die bepalende factoren en hoe ziet mijn optimale situatie eruit?
Maak gewoon eens een afspraak!
En zoals gezegd; die is onafhankelijk, vrijblijvend en … GRATIS!

JA, IK WIL GRAAG EENS DUIDELIJKHEID!

Maak eens een afspraak met de onafhankelijke energie bedrijfsadviseur.
Zonder dat het u energie kost (!!) nemen wij alle arbeidsintensieve acties van u over;
Inventariseren, adviseren, overstappen, monitoren!
Volledig ontzorgen dus, en zoals gezegd …
HELEMAAL GRATIS!

Maak nu een afspraak